در فصل سرما، در داروخانهها محصولات شیمیایی مختلفی یافت میشود که صنعت داروسازی برای مقابله با سرماخوردگی اختراع کرده است. همچنین درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا نیز به خوبی به شما در بهبودی سریعتر این بیماری کمک میکنند. در هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا، سیستم ایمنی بدن شما کارهای زیادی برای انجام دادن، دارد. میتوانید با گرما، خواب و مایعات زیاد ایمنی بدن خود را بالا ببرید. ویتامین C موجود در میوهها و سبزیجات بسیار کمک کننده هستند، اما درمان کامل نیست.
قانون اساسی درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا
بهترین درمان دوری از هر نوع استرس است. زیرا سیستم ایمنی بدن شما را بسیار مشغول میکند. از سیگار کشیدن نیز خودداری کنید. برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا شدید، بهتر است در رختخواب بمانید. هنگامی که میخوابید، سیستم دفاعی شما به صورت ویژه فعال خواهد شد و میتواند به سرعت عوامل بیماریزا را دور کند. در صورتی که تب دارید باید حداقل سه روز استراحت داشته باشید.
اگر تب دارید بیشتر بنوشید
چنانچه بلغم زیاد یا تب دارید، باید زیاد بنوشید. اگر تب 38 درجه داشته باشید به نیم لیتر مایع اضافی نیاز دارید. زمانی که دما حتی بیشتر شود، بدن شما به ازای هر درجه اضافی به یک لیتر مایع بیشتر نیاز خواهد داشت. برای جبران مایعات از دست رفته ناشی از استفراغ و اسهال نیز باید مایعات بیشتری بنوشید. بهترین گزینههای مایعات داغ، چای شکوفه آهک یا کوهی است. دو قاشق چای خوری از گل خشک را در یک فنجان ریخته و آن را دم کنید. چای شکوفه آهک پنج دقیقه و چای کوهی ده دقیقه زمان برای دم شدن نیاز دارند و حتما آنها را به صورت گرم بنوشید. شیر داغ با عسل تسکین دهنده خارش گلو میباشد. عسل معجزات دیگری نیز دارد، مقاله تأثیر عسل و موم عسل بر دندان ما را از دست ندهید.
ویتامینها ممکن است باعث کم شدن علائم شوند
ویتامینها تاثیر زیادی بر سلامت ما دارند از جمله میتوان به موهایی سالم به لطف ویتامینهای ضروری مو اشاره کرد. محققان در مورد تأثیر ویتامینها از جمله ویتامین C بر سرماخوردگی نظرات متفاوتی دارند. اما نکتهی ثابت شده این است که این ویتامین به هیچ وجه مضر نیست و باید از آن به اندازه استفاده کنید. غذاهای حاوی ویتامین C برای پیشگیری عموما مفید در نظر گرفته میشوند. برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرف 0.2 گرم ویتامین C به طور منظم میتواند مدت زمان درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا را حدود یک روز کوتاه کند. زیرا ویتامین C از سلولهای ایمنی محافظت میکند. در سبزیجات، فلفل، کلم بروکلی، توت سیاه، انگور فرنگی، رازیانه، مرکبات، سیب زمینی، کلم، اسفناج و گوجه فرنگی به دنبال این ویتامین جذاب، برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا باشید.
بخار تسکین دهنده
استنشاق یک درمان اثبات شده برای سرماخوردگی است. با این حال، بخار آب خالص هیچ تاثیری ندارد. برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا، حمام بخار با گیاهان دارویی، مانند گل بابونه، بسیار کمک کننده است. بابونه باعث متورم شدن غشاهای مخاطی و تسهیل تنفس خواهد شد. سایر داروهای استنشاقی ثابت شده عبارتند از: آویشن، روغن نعناع ژاپنی، روغن کاج کوهی (نه برای آسم و سیاه سرفه)، روغن اکالیپتوس، روغن درخت چای، روغن نعناع فلفلی (نه برای کودکان). کافی است فقط در یک کاسه، آب داغ را روی یک مشت گل بابونه بریزید. صورت خود را روی کاسه نگه داشته و یک حوله روی سر خود قرار دهید تا بخار نتواند از اطراف خارج شود. با چشمان بسته چندین نفس عمیق از بینی خود بکشید.
پوشش گرم برای دفاع
یکی دیگر از موارد درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا این است که شما میتوانید با افزایش گردش خون توسط پوشش گرم گردن به سیستم ایمنی بدن خود در مبارزه با باکتریها و ویروسها کمک کنید. دور گردن خود را با حوله بپوشانید. هرچه پوشش گرمتر باشد، بهتر است. شواهد نشان داده است که گرما بر ویروسهای سرماخوردگی تاثیر میگذارد. مطالعات اخیر نیز نشان میدهد پاتوژنها میتوانند در دمای 33 درجه بهتر از 37 درجه تکثیر شوند.
محافظت از غشاهای مخاطی
دیگر درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا که باید در نظر بگیرید تهویه خانه است. از رطوبت بالای هوا به خصوص در زمستان اطمینان حاصل کنید. کاسههای پر از آب را روی بخاری قرار دهید یا حولههای مرطوب را روی آنها آویزان کنید. آب در حال تبخیر هوای اتاق را مرطوب و از خشک شدن غشاهای مخاطی محافظت میکند. هنگامی که دیگر تب ندارید و به اندازه کافی در برابر بیماری قوی شدهاید، حداقل یک بار در روز به پیادهروی بروید و نفس عمیق بکشید. قطرهها یا قرصها نیز از خشک شدن غشای مخاطی محافظت میکنند زیرا جریان بزاق را تحریک خواهند کرد. بزاق همچنین حاوی مواد خاصی است که علیه باکتریها عمل میکند. گلودرد را نیز میتوان با غرغره کردن نصف قاشق چایخوری نمک در یک چهارم لیتر آب گرم تسکین داد.
دوش بینی بگیرید
با شستشوی بینی، غشاهای مخاطی را مرطوب خواهید کرد. این درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا، مخاط از جمله میکروبها را میشوید و پوستههای سفت شده را شل میکند. برای این کار، نصف قاشق چایخوری نمک را در یک چهارم لیتر آب گرم مخلوط کرده و محلول را در دوش بینی بریزید. سر خود را روی سینک خم و آن را کمی به یک طرف خم کنید. دهان خود را باز کرده و آب نمک ولرم را در سوراخ بالایی بینی پر کنید. این محلول از طریق سوراخ پایین بینی به بیرون میرود. حالا بینی خود را کمی باد و سپس طرف را عوض کنید.
داروخانه طبیعی
اکیناسه، توجا، مریم گلی و آرنیکا، داروخانه طبیعی چیزهای زیادی را ارائه میدهد که به سرفه و سرماخوردگی کمک میکند. طب آیورودا و طب سوزنی نیز میتوانند از بدن حمایت کنند. داروخانه طبیعی پیشنهادات جذابی برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا دارد. اگر آبریزش بینی دارید، قرصها یا محلولهای ساخته شده از اکیناسه، توجا، اپاتوریوم یا بابونه میتوانند کمک کننده باشند. احساس گلو درد دارید؟ گل ختمی وحشی، مریم گلی، بابونه، آرنیکا، سنتوری و ژانتین برای غرغره کردن بسیار مناسب هستند.
داروی گیاهی: کمک از مزارع، جنگلها و مراتع
برخی از گیاهان زمانی بهترین عملکرد در درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا را دارند که آنها را به صورت چای دم کنید. خزه خراطین یا ایسلندی، آویشن یا پیچک، گل ختمی یا کلتفوت، سرفههای خشک را تسکین میدهند. اگر سرفه دارید، میتوانید آن را با گل گاو زبان، بادیان یا علف صابون برطرف کنید. مواد فعال گلهای شیرین علفزار و پوست درخت بید، درد را تسکین و تب را کاهش میدهند همچنین التهاب را نیز مهار میکنند. چایهای تهیه شده از گلهای پیر، شکوفههای آهک یا پوست درخت سنجد نیز به ویژه در برابر تب موثر هستند. همچنین اگر عفونت سینوسی دارید، طیف وسیعی از داروهای گیاهی را انتخاب کنید: گل گاو زبان، سنجد سیاه، پیچک، بابونه، آویشن، اکالیپتوس، سوزن صنوبر.
سخن پایانی
بسیاری از گیاهان حاوی مواد فعالی هستند که میتوانند از بدن انسان در مبارزه با عوامل بیماریزا حمایت و یک درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا به شمار آیند. معمولاً مواد گیاهی بهتر از مواد مصنوعی هستند اما این موضوع هنوز ثابت نشده است. حتی مواد کاملاً گیاهی نیز میتوانند عوارض جانبی داشته باشند. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مورد نیازتان را به صورت جامع در اختیارتان قرار دهیم. از تجربههای خودتان برایمان بگویید.
منبع
stern.de